Tips voor het bestellen van catering voor jouw zakelijke meetings

Als je ooit verantwoordelijk bent geweest voor het regelen van eten en drinken voor een belangrijke meeting op het werk, dan weet je hoe stressvol dit kan zijn. Naast dat je de datum, tijd en het budget in gedachte moet houden, moet je vaak ook rekening houden met verschillende allergieën en dieet wensen wanneer je eten gaat bestellen voor grote groepen. Van kieskeurige eters tot health-freaks, het kan soms onmogelijk lijken om catering voor het bedrijf te bestellen waar iedereen blij van wordt.

Deze handleiding voor het eenvoudig bestellen van de perfecte catering voor zakelijke afspraken zal zorgen dat je dit met een gerust hart kunt regelen.

Volgende keer dat je gevraagd wordt het eten en drinken te regelen voor een meeting, overweeg dit dan uit te besteden aan een professioneel zakelijk catering bedrijf. Een ervaren zakelijke catering service zal de stress wegnemen van het moeten micro-managen van elke stap bij het bestellen voor grote groepen. Bij EatFirst maken we dit proces een stuk gemakkelijker door het aanbieden van een gemakkelijk online platform dat het gat vult tussen jou en honderden verschillende professionele catering bedrijven in Nederland. Of je nou eten wilt bestellen voor een team lunch, een belangrijke klant vergadering of je moet een maaltijd verzorgen voor een grote groep met meer dan 100 man voor een bepaald budget - EatFirst geeft je altijd verschillende opties om uit te kiezen die voldoen aan jouw wensen en budget.

Voel je je nog steeds overweldigd? Niet doen! Deze handleiding legt stap voor stap uit hoe je heerlijk eten voor grote groepen voor je volgende meeting kan bestellen.

De basis: je budget vaststellen

Voordat je begint met wat voor gerechten je wilt bestellen, zoals bijvoorbeeld lekkere salades of sushi, geef antwoord de volgende vragen:

  • Wat voor soort meeting is het?
  • Wie en hoeveel personen zullen er aanwezig zijn?
  • Wat is het doel van het eten? Wil je alleen lekker wat hapjes of echt een volledige maaltijd?
  • Wat is het budget dat je te besteden hebt?

Het hebben van dit framework is essentieel voor het leveren van een professionele werklunch, vergadering of conferentie.

corporate catering for lunch meeting

De locatie  

Beoordeel de ruimte waar de vergadering of het evenement zal gaan plaatsvinden.  Als het een conferentie- of trainingssessie van een hele dag is, zou je kunnen overwegen om te gaan voor alles-in-één catering opties, zo heb je er geen omkijken meer aan.  Wanneer de groep zich de hele dag in een besloten vergaderruimte bevindt, is de ruimte beperkt en is er iets eenvoudiger nodig. Bestel bijvoorbeeld een aantal lekkere schalen met salades voor op tafel of individuele lunchboxen die gemakkelijk gedeeld kunnen worden.  

Er zijn catering mogelijkheden voor alle soort verschillende ruimtes en locaties en je hoeft in niets beperkt te worden. Het enige wat handig is rekening mee te houden is nooit de ruimte die je hebt te overschrijden en zorg dat het eten voor iedereen in de groep toegankelijk is.

Wanneer je dit allemaal hebt geregeld kan het spannende deel beginnen - het eten!

Hoe kies je het perfecte eten?

Dit is natuurlijk de meest belangrijke stap voor het organiseren van catering voor een zakelijke meeting. Van klassieke catering en Instagram-waardige gastronomische maaltijden, tot heerlijke internationale bezorg opties. De keuze is enorm en dat maakt het niet eenvoudig.

Hier is jouw gids voor welk eten je het best kan bestellen!

Het aantal zakelijke cateraars dat tegenwoordig eten bezorgd kan overweldigend zijn.

Houd rekening met de tijd van de dag

Het tijdstip van de meeting zal invloed hebben op het soort eten waar je groep zin in zal hebben. Of het nou een vroege ontbijtvergadering, een werklunch of een zakelijke borrel is, je wilt natuurlijk specifieke catering die past bij de gelegenheid. Voor die avondmeeting zal je wellicht een buffet oplossing willen laten bezorgen. Koffie, thee en ontbijt snacks voor de ochtendvergadering en kies voor speciale evenementen zoals een cocktail feest voor lekkere tapas of hapjes om te delen.

Maak het wat spannender! Kies een thema en een type keuken

Klaar met belegde broodjes en muffins? Blijf niet in een sleur hangen. Afwisseling is belangrijk om je medewerkers tevreden te houden en terug te komen voor meer! Als de meeting een terugkerende afspraak is, waarom zou je dan geen thema kiezen elke keer? Met verschillende opties tussen italiaanse catering, marokkaanse catering, Surinaamse catering, Japanse catering of zelfs Indiase catering, er is een eindeloos aanbod van heerlijke menu's om uit te kiezen. Wees niet bang om creatief te worden en maak jouw zakelijke en evenementen catering iets leuks! Probeer in de aanloop van Koningsdag eens een leuk modern Nederlands borrelplateau te bestellen. Of voor de Olympische Spelen, geef het een internationale twist en bestel bij twee verschillende cateraars gespecialiseerd in een bepaalde keuken.

Internationale catering voor jouw volgende bedrijfslunch

Past de stijl van het eten bij jouw merk?

Houdt de persoonlijkheid van je bedrijf in gedachte bij het maken van een keuze voor wat voor catering. Je kunt bijvoorbeeld proberen indruk te maken op een nieuwe klant, gewoon je team even samenbrengen of een bepaalde mijlpaal vieren met het kantoor. Dus het type catering dat je kiest moet moet bij het bedrijf passen. De hapjes die nodig zijn voor een klant meeting met een high-end advocatenkantoor zullen verschillend zijn dan een bedrijfslunch bij een creatieve start-up. Het eten dat wordt besteld moet een weerspiegeling zijn van het bedrijf, zorg er dus voor dat je in lijn blijft met het merk.

Catering voor speciale diëten

Een van de meest belangrijke stappen in het regelen van catering is ervoor te zorgen dat niemand achterblijft met honger. Of u nu een vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, lactosevrij of gewoon een heel gezond buffet wenst, ervoor zorgen dat aan alle dieetwensen en -voorkeuren wordt voldaan, is een essentieel onderdeel. Als vuistregel bevelen wij aan dat u ongeveer 25% van uw totale bestelling vegetarisch bestelt.

Je zal ervan versteld staan hoeveel cateraars rekening kunnen houden met bepaalde dieetwensen. Wij hebben duizenden opties die het beste van de catering wereld laten zien. Je zal nooit verveeld zijn met wat wij op tafel zetten.

Behandel eten als brandstof

Terwijl die chocoladefontein voor het vieren van Pasen op kantoor een goed idee lijkt, the middag-dip van de suiker vervolgens is niet erg wenselijk. Probeer altijd te streven naar een evenwichtige spreiding en bestel ook wat gezondere opties voor de mensen.  Als je net die extra stap wilt zetten, probeer dan de typische koekjes bij de koffie in te ruilen voor dadelballetjes, of vervang frisdrank voor Kumbucha of verse smoothies.

Heerlijke gezonde bedrijfscatering mogelijkheden
Photo credit: Raw Trader

Voorbereiding is het halve werk

Organisatie is van groot belang voor succesvolle catering voor zakelijke bijeenkomsten met een grote groep mensen. Idealiter is het beste om een of twee weken van tevoren te beginnen met plannen. Maar, laten we eerlijk zijn, last-minute aanvragen zijn vaak de realiteit en soms moet je het doen met een paar dagen (of zelfs een paar uur) van tevoren.

Bij Eatfirst kan je simpelweg je bestelling een dag van tevoren plaatsen.  

Wanneer je wat tijd over hebt, maak een lijstje en inventariseer wat er gedaan moet worden en wanneer. Zorg dat je antwoord geeft op de volgende vragen:

  • Wie maakt de ruimte vrij voor de vergadering?
  • Wie zal de bestelling ontvangen?
  • Wie zal het eten en drinken klaarzetten?
  • Zijn er genoeg borden, bestek en servetten?
  • Heb je ruimte in de koelkast nodig voor het bewaren van eten en drinken?

Zakelijke catering makkelijk gemaakt

De volgende keer dat je gevraagd wordt het eten en drinken te regelen voor een vergadering met een grote groep mensen, denk erover na dit uit te besteden aan een professionele zakelijke cateraar. Dit zal de stress wegnemen van het moeten micro-managen van elke stap in het bestelproces.

EatFirst is al meer dan 20 jaar een gerenommeerd cateringbedrijf in Amsterdam en Nederland. Wij zorgen ervoor dat u de catering krijgt die bij u past en helpen u bij elke stap die u zet. Wij maken het proces nog gemakkelijker door een eenvoudig online platform aan te bieden waar wij de brug slaan tussen u en honderden verschillende traiteurs. Van catering voor kleine groepen tot grote evenementen, wij hebben altijd een menu dat aan uw wensen voldoet.

Dus waar wacht je nog op? Ga naar EatFirst en vul de wensen in voor je volgende evenement. Bekijk onze blog voor meer evenementen en bedrijfscatering tips!