Hoe zorg je voor de beste bedrijfscatering

Als jij degene bent die verantwoordelijk is voor het bestellen van de catering voor jouw bedrijf, dan weet je wat voor een tijdrovend en ingewikkeld proces dit kan zijn.

Misschien wilde je het in eerste instantie niet eens, maar toch is deze taak op de een of andere manier op je schouders terecht gekomen.

Het regelen van catering lijkt een eenvoudig werkje, maar problemen kunnen zich gemakkelijk opstapelen.

Om te beginnen, het eten lijkt altijd hetzelfde. Dezelfde broodjes, dezelfde hapjes, hetzelfde... alles eigenlijk. Het vinden van nieuwe cateraars kost tijd en je loopt altijd een risico: wat nou als je met een nieuwe cateraar in zee gaat voor een belangrijk evenement en iets gaat fout?

Dat kan wel eens de laatste keer zijn dat je de catering mag verzorgen voor een gelegenheid als een bedrijfslunch of bbq met je team. Je reputatie gaat naar beneden en voor wat? Iets wat eigenlijk niet te ingewikkeld zou moeten zijn.

Het goede nieuws is, je bent zeker niet alleen. De personen die verantwoordelijk zijn voor zakelijke catering voor allerlei soorten bedrijven en evenementen, zoals training, ontbijt voor klanten of een high tea voor het team, lopen tegen hetzelfde probleem aan.  

Zakelijke catering gemakkelijk gemaakt
Zakelijke catering gemakkelijk gemaakt

Emily, de office manager bij Zoom Video Communications, had te maken met een groei op kantoor van 30 naar 130 personen in maar een paar maanden.

Ik had een manier nodig om de voorzieningen van het kantoor te beheren die voldeden aan de vraag, hoge kwaliteit van producten leverden aan m'n team en mij een gemakkelijke manier bood om m'n bestellingen te volgen en te budgetteren.

Tarquin, de facility manager bij Uber, wilde maar één ding: “een diverser assortiment dan dat we momenteel bezorgd krijgen.”

Ook was mijn grotere doel om afstand te doen van die verschillende cateraars op verschillende locaties en in zee te gaan met één catering bedrijf!”

Natuurlijk zijn dit niet de enige problemen waar office managers mee te dealen hebben als ze de catering regelen.

Moeilijkheden met aanpassen aan verschillende type evenementen

Als je eenmaal een catering hebt gevonden die je vertrouwt, is het gemakkelijk dit bedrijf keer op keer te gebruiken. Maar dat betekent niet gelijk dat je de daarmee de variëteit hebt om catering te krijgen voor verschillende type evenementen en catering gelegenheden – het is duidelijk dat catering voor een casual team event een ander soort assortiment eten vereist dan voor een groep belangrijke managers.

Plateaus voor zakelijke catering
Plateaus voor zakelijke catering

Te laat bezorgd

Te maken hebben met een catering bedrijf betekent dat je rekening moet houden met de mogelijkheid dat je eten misschien te laat wordt bezorgd. Helaas is er dan weinig verantwoording namens de cateraar - en moet je dan nog steeds op zoek gaan naar een alternatieve catering.  Dit betekent dat je weer contact moet zoeken met een nieuwe cateraar, moet kijken of ze producten van kwaliteit leveren en moet zien of ze hun belofte nakomen.

Te veel verschillende mogelijkheden

Wanneer je bij meerdere zakelijke cateraars besteld, dan heb je te maken met die sleur van eindeloos papierwerk, bonnetjes en financiën. Ook is er geen makkelijke manier om een terugkerende bestelling te plaatsen als je evenementen regelt die regelmatig plaatsvinden.

Deze problemen zijn helaas onvermijdelijk en dat is exact waarom veel bedrijven overstappen naar een veel makkelijkere en simpelere oplossing: een online catering website

In plaats van stuk voor stuk contact zoeken met individuele cateraars brengt een online catering platform, zoals EatFirst, tientallen of zelfs honderden opties voor cateringservice van hoge kwaliteit samen op één plek. Je vult je wensen in, kiest de best passende cateringservice en bestelt alles op één plek, of dit nou ontbijt, lunch, hapjes of een buffet is. Het platform zorgt vervolgens voor de rest; een gemakkelijk facturatie proces, zodat je af kan stappen van die eindeloze bonnetjes en facturen; en heerlijke lunches, diner of hapjes op locatie bezorgd.

Bestel gemakkelijk bedrijfscatering op een online catering platform
Bestel gemakkelijk bedrijfscatering op een online catering platform

Dit maakt het niet alleen gemakkelijk om meerdere cateraars te kiezen voor allerlei soorten evenementen en gelegenheden, ook neemt een online catering platform de verantwoordelijkheid dat je een super goede ervaring zal hebben en eten van hoge kwaliteit zult krijgen.

Emily van Zoom Video Communications ontdekte deze voordelen na het gebruik van Order-In (nu EatFirst), het grootste online catering platform van Australië.

Ik heb geen slapeloze nachten meer waar ik me druk maak over de details van een belangrijk evenement voor klanten dat we organiseren, het aantal bananen in de fruitbox, waar de melk staat of wat als iemand op het laatste moment wil dat ik een lunch organiseer,” zegt ze.

Tarquin van Uber is het daar mee eens:

“Klanten service zowel face-to-face als telefonisch is uitstekend. Wanneer er ooit problemen zijn, staat het account management team altijd klaar om hierop te reageren.”

Neem dus voor de volgende lunch, borrel of feest dat je moet organiseren voor kantoor een kijkje op EatFirst.nl. Op onze website vul al jouw wensen, de locatie, datum en tijd en je budget in en krijg je gelijk een overzicht van de heerlijke opties die verzorgd kunnen worden. Ook krijg je de prijs te zien en kun je gelijk online bestellen. Een aantal tips voor het bestellen van zakelijke catering kan je hier vinden. Ben jij verantwoordelijk voor het regelen van het volgende feest op kantoor? Lees dan onze checklist door om te zorgen dat aan alles is gedacht!