De koudere temperaturen en kortere dagen kunnen ook gepaard gaan met verkoudheid en griep, maar wist je dat fruit helpt de ziektekiemen te bestrijden waaraan we in de winter worden blootgesteld? Studies hebben aangetoond dat de vitamines in fruit je immuunsysteem hoog houden, waardoor je verkoudheid en griep kunt bestrijden. Een recente studie wees uit dat mensen die dagelijks 3 of meer porties fruit aten, 25% minder dagen hadden met luchtwegklachten in de winter dan degenen die minder dan 1 portie aten.

Met de koude verandering in het weer, hier zijn de top winterfruit die uw kantoor gezond, productief en de lopende neusjes op afstand houden.

Kiwi's

Deze pluizige groene vrucht zit boordevol vitamine C en E, die helpen vechten tegen de ziekteverwekkers die ons kwaad proberen te doen. Het bevat ook evenveel kalium als een banaan, maar met de helft van de calorieën en is geweldig voor het verlagen van de bloeddruk. Kiwi's bevatten ook bijna twee keer zoveel vitamine C dan een sinaasappel, waardoor het geweldig is voor het stimuleren van je immuunsysteem.

Appels

Het is misschien waar wat ze zeggen over een appel per dag... Appels zitten boordevol flavonoïden, die het risico op hartaandoeningen, kanker en diabetes kunnen helpen verminderen. Studies hebben ook aangetoond dat het eten van een appel kan helpen om je immuunsysteem te versterken, vooral als je gestresst bent.

Appels zitten ook boordevol calorieën, koolhydraten, vitamines en mineralen, waardoor je op natuurlijke wijze energiek en alert blijft, waardoor het een geweldig alternatief is voor dat kopje koffie in de ochtend. Bovendien is het een snelle snack waar je van kunt smullen terwijl je aan je bureau zit of tussen taken door.

Leuk weetje! Wist u…

Appels, perziken en frambozen behoren tot de rozenfamilie
Appels drijven in water omdat ze voor 25% uit lucht bestaan!

Bananen

Bananen kunnen vermoeidheid, depressie en stress helpen verminderen. Ze bevatten ook veel andere vitamines en mineralen die de botten sterk houden. Het eten van een banaan kan ook helpen bij het voorkomen van hartaandoeningen en hoge bloeddruk.

Citrus vruchten

Studies hebben aangetoond dat het eten van vitamine C-rijk fruit je immuunsysteem een ​​boost geeft en verkoudheid en griep helpt voorkomen. Maak je geen zorgen over een overdosis vitamine C - het lichaam kan het niet opslaan, dus het is van vitaal belang om je voorraden elke dag aan te vullen en alles wat je lichaam niet gebruikt, wordt gewoon uit je systeem gespoeld.

Vul uw dieet met veel vitamine C-rijk voedsel, zoals sinaasappels, grapefruit, of gebruik citroenen en limoenen wanneer u thuis kookt. Andere vitamine C-rijke voedingsmiddelen zijn aardbeien, tomaten en broccoli.

Leuk weetje: De kleur ‘oranje’ is vernoemd naar de oranje vrucht. Daarvoor heette het geoluread, wat letterlijk geelrood betekent.

Bosbessen

Bosbessen zitten boordevol vitamines die kunnen helpen bij het behandelen en voorkomen van hoest en verkoudheid. Er wordt aangenomen dat ze een van de hoogste antioxidantniveaus hebben van alle gangbare groenten en fruit, wat betekent dat deze caloriearme snacks uitstekend zijn om je gezond te houden en je goed te voelen.

Ananas

Ananas bevat weinig calorieën, maar is qua voedingswaarde dicht fruit. Ze zijn bijzonder rijk aan flavonoïden en fenolzuren, die het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, diabetes en bepaalde vormen van kanker verminderen. Ze zijn ook een uitstekende ontstekingsremmer, die perfect is voor het verkoudheids- en griepseizoen en voor de behandeling van verkoudheidssymptomen en de immuunfunctie.

Watermeloen

Watermeloen geeft je niet alleen die extra vloeistoffen die je nodig hebt om beter te worden, het is ook een heerlijke bron van extra vitamines, maar het bevat lycopeen, een krachtige antioxidant die helpt bij het voorkomen van ziekten, het verminderen van ontstekingen van de luchtwegen en het voorkomen van infecties. Dit is ook de reden waarom watermeloen zijn rode kleur heeft!

Leuk weetje! Wist u...

Je kunt eigenlijk de hele watermeloen eten - met verrassende gezondheidsvoordelen. De buitenste laag wordt vaak geroerbakt of gestoofd.
Watermeloenen zijn voor 92% water

Aardbeien

Aardbeien zijn zeer voedzaam, bevatten weinig koolhydraten en calorieën. Ze zitten boordevol vitamine C, vezels en mangaan en zijn ook nog eens heerlijk! Snijd er een paar in stukjes en voeg ze toe aan je ochtendsmoothies, ontbijtgranen of gewoon tussendoortjes gedurende de dag.

Bedrijfsfruit voor op kantoor

Neem vandaag nog contact op met een van onze keukenadviseurs van EatFirst op 1300 851 900 voor een vrijblijvende offerte en ontvang vandaag nog vers kantoorfruit op uw werkplek.

Wij bieden de beste kantoorvoedsel levering in Amsterdam en in de meeste gebieden in Nederland, waaronder Rotterdam en Utrecht.

Om catering ideeën op te doen en heerlijke bedrijfscatering te bestellen in Amsterdam en Nederland, zoals italiaanse catering, marokkaanse catering, surinaamse catering of een vegetarische buffet, spreek dan met onze catering consultants voor aanbevelingen of bezoek onze website.